Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig kokos-paj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gyllene sirap, grädde och en liten nypa salt resulterar i den allra ljuvligaste knäck-smak. Den här pajen bakas med blåbär och serveras med hallon-grädde. Gammaldags smaker i modern kombination

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut pajdegen till en cirkel som är 30 cm rakt över. Använd den för att klä en rund form som har en diameter på ca 20 cm. Låt stå i ca 15 min. Värm under tiden upp ugnen till 175ºC.
  2. Blanda brödsmulorna, kokosflingorna, saltflingorna, ägget, 1 ½ dl grädde och sirapen till en smet. Skopa ner denna i pajskalet med en sked och bred ut så att smeten fyller hela skalet. Släpp ner blåbären i smeten på lite snyggt avstånd från varandra. Pressa ner dem en liten bit i smeten.
  3. Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 minuter, så att pajen blir gyllenbrun. Ta ut den och låt svalna.
  4. Gör hallon-grädden: Vispa 1 ½ dl grädde. Mosa hallonen lätt med en gaffel och rör ner i grädden tillsammans med socker.
  5. Skär upp pajen i tårt-bitar och lägg på assietter. Sila lite florsocker över varje assiett (ser väldigt proffsigt ut!) och servera med en klick hallongrädde.
  6. Tips! De färska brödsmulorna gör du enkelt genom att köra två skivor av gårdagens bröd i matberedaren!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • guardianlinda 2 april 2008

    Hej! Kan jag byta brödsmulorna mot ngt annat?/Kram

  • mia73031 5 december 2010

    Jag tänker prova med Havregryn istället...det går nog lika bra :)

  • Marty 14 oktober 2012

    Har någon provat med frysta blåbär och hallon? Blev sugen på denna paj, men känns lite långt tills man kan plocka blåbär och hallon igen...:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.