Gyllene sirap, grädde och en liten nypa salt resulterar i den allra ljuvligaste knäck-smak. Den här pajen bakas med blåbär och serveras med hallon-grädde. Gammaldags smaker i modern kombination
Instruktioner
- Kavla ut pajdegen till en cirkel som är 30 cm rakt över. Använd den för att klä en rund form som har en diameter på ca 20 cm. Låt stå i ca 15 min. Värm under tiden upp ugnen till 175ºC.
- Blanda brödsmulorna, kokosflingorna, saltflingorna, ägget, 1 ½ dl grädde och sirapen till en smet. Skopa ner denna i pajskalet med en sked och bred ut så att smeten fyller hela skalet. Släpp ner blåbären i smeten på lite snyggt avstånd från varandra. Pressa ner dem en liten bit i smeten.
- Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 minuter, så att pajen blir gyllenbrun. Ta ut den och låt svalna.
- Gör hallon-grädden:
Vispa 1 ½ dl grädde. Mosa hallonen lätt med en gaffel och rör ner i grädden tillsammans med socker.
- Skär upp pajen i tårt-bitar och lägg på assietter. Sila lite florsocker över varje assiett (ser väldigt proffsigt ut!) och servera med en klick hallongrädde.
- Tips!
De färska brödsmulorna gör du enkelt genom att köra två skivor av gårdagens bröd i matberedaren!
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Kan jag byta brödsmulorna mot ngt annat?/Kram
Jag tänker prova med Havregryn istället...det går nog lika bra :)
Har någon provat med frysta blåbär och hallon? Blev sugen på denna paj, men känns lite långt tills man kan plocka blåbär och hallon igen...:)