De här läckerbitarna är mina absoluta favoriter! Det söta och det friska tillsammans med det knäckiga gör den här lilla kakan oemotståndlig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med smörat bakplåtspapper, pudra lite kokos i botten. Skär aprikoserna i små bitar till fyllningen.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och smöret. Bred ut hälften av smeten i långpannan, fördela aprikoserna jämnt över hela ytan och bred över resterande smet. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
- Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt den sakta sjuda i 10 minuter. Ta ut kakan, bred på kokosglasyren och grädda ytterligare ca 10 minuter. Skär kakan i så stora rutor som du önskar innan den kallnat. Kakan går utmärkt att frysa.
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar