Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig kolapaj med röda vinbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kombinationen av söt kola och syrliga vinbär är klockren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till degen och blanda med socker och havregryn. Rör ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbara kanter, ca 22cm. Ställ in i kylen en stund.
  2. Grädda i 200 grader i 10-15 min.
  3. Koka ihop grädde,sirap, socker och salt till kolasåsen, låt koka 15-30 minuter. Prova om den är klar genom att hälla en droppe i kallt vatten. Kolan ska vara mjuk men inte flyta ut.
  4. Rör ner vaniljsocker och smör. Låt svalna.
  5. När den är nästan kall fyller du det avsvalnade pajskalet med krämen. Ställ in i kylen minst en timme. Hit kan du förbereda.
  6. Lägg på bären precis innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Norton5 29 juli 2012

    God paj men nästa gång tar jag bara en nypa salt. Alldeles för salt för oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.