Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig mandelpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Knäckigt gott och sött

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Klä en rund pajform med degen,jämn till kanterna och nagga botten. Klä kanterna med aluminiumfolie. Förgrädda i 8 minuter i 200 grader. Ta bort folien. Skålla och skala mandeln. Sprid ut i pajskalet i ett lager.
  2. Blanda socker,sirap,smör och vetemjöl i en kastrull. Låt blandningen långsamt koka upp under ständig omrörning. Sjud tills smeten tjocknar. Ringla den över mandeln i pajskalet.
  3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna. Man kan göra pajen 1-2 dagar i förväg och förvara övertäckt i rumstemperatur.
  4. Servera med en klick grädde och färska bär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.