Sätt ugnen på 200°C. Skala och kärna ur äpplena och lägg dem sedan i en smord form. Strö socker och kanel över äpplena. Eller skölj av valfria bär och häll i en smord form.
Smält margarinet och låt svalna, blanda sedan med de andra ingredienserna och strö över äpplen eller bär. Grädda i ugnen i 200°C, c:a 30 minuter. Servera med glass eller vaniljsås till.
Exquisite sa min man. Jag skulle nog skära ner på fettet, men det får jag inte göra. Det får bli en sällanpaj. Min var gjord med svarta vinbär. Lättvindigt att smälta smöret i stället för att finfördela det i mjölet.
svengelsk17 februari 2017
Inte riktigt pie och inte riktigt crumble, the pumble är lika omtyckt som för åtta år sedan.
Exquisite sa min man. Jag skulle nog skära ner på fettet, men det får jag inte göra. Det får bli en sällanpaj. Min var gjord med svarta vinbär. Lättvindigt att smälta smöret i stället för att finfördela det i mjölet.
Inte riktigt pie och inte riktigt crumble, the pumble är lika omtyckt som för åtta år sedan.