Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig paj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och kärna ur äpplena och lägg dem sedan i en smord form. Strö socker och kanel över äpplena. Eller skölj av valfria bär och häll i en smord form.
  2. Smält margarinet och låt svalna, blanda sedan med de andra ingredienserna och strö över äpplen eller bär. Grädda i ugnen i 200°C, c:a 30 minuter. Servera med glass eller vaniljsås till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • svengelsk 21 februari 2009

    Exquisite sa min man. Jag skulle nog skära ner på fettet, men det får jag inte göra. Det får bli en sällanpaj. Min var gjord med svarta vinbär. Lättvindigt att smälta smöret i stället för att finfördela det i mjölet.

  • svengelsk 17 februari 2017

    Inte riktigt pie och inte riktigt crumble, the pumble är lika omtyckt som för åtta år sedan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.