Instruktioner
Blanda samman alla ingredienserna och dela degen i 4 delar.
Rulla en avlång fingertjock rulle av varje del och dela varje rulle i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i smorda veckade plåtformar eller mellanstora mazarinformar i aluminium. Du behöver inte trycka ut degen i formarna, den flyter ut.
Ställ formarna på en plåt o grädda mitt i ugnen i 225 grader varm ugn. Om du gräddar i plåtformar, låt då kakan kallna i formen innan du stjälper upp dom. Kläm lite på formen så lossnar kakan. Gör du dom i mazarinformar så låt dom vara kvar i formen.
Hejsan! Dessa ljuvliga kakor har jag njutit av under jul och advent. Oförskämt enkla att göra, men ändå sååå goda. Jag blandade kanel och riven bittermandel i degen. Toppen>! Nästa gång tar jag nog citron- och apelsinskal. Tusen tack och gott nytt år! ps vilken gullig vovve!
Vad kul att du gillade kakorna. Jag har fått receptet för många år sen av en kompis o jag har bakat dom många gånger o aldrig misslyckats. Alla som smakar tycker om dom och tror att de är väldigt avancerade o göra o blir förvånade när de hör hur lätta de är att göra. Va kul att du hittat på nya smaksättningar, ska jag ta o testa någon gång, låter jättegott!
Hej! Tänkte baka dina knäckiga formkakor undrar bara: hur länge ska dem stå i ugnen?
Hur länge ska kakorna var i ugnen?