Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckiga formkakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lätta att göra o mycket goda

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman alla ingredienserna och dela degen i 4 delar. Rulla en avlång fingertjock rulle av varje del och dela varje rulle i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i smorda veckade plåtformar eller mellanstora mazarinformar i aluminium. Du behöver inte trycka ut degen i formarna, den flyter ut. Ställ formarna på en plåt o grädda mitt i ugnen i 225 grader varm ugn. Om du gräddar i plåtformar, låt då kakan kallna i formen innan du stjälper upp dom. Kläm lite på formen så lossnar kakan. Gör du dom i mazarinformar så låt dom vara kvar i formen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Sork 30 december 2010

    Hejsan! Dessa ljuvliga kakor har jag njutit av under jul och advent. Oförskämt enkla att göra, men ändå sååå goda. Jag blandade kanel och riven bittermandel i degen. Toppen>! Nästa gång tar jag nog citron- och apelsinskal. Tusen tack och gott nytt år! ps vilken gullig vovve!

  • Mita58 30 december 2010

    Vad kul att du gillade kakorna. Jag har fått receptet för många år sen av en kompis o jag har bakat dom många gånger o aldrig misslyckats. Alla som smakar tycker om dom och tror att de är väldigt avancerade o göra o blir förvånade när de hör hur lätta de är att göra. Va kul att du hittat på nya smaksättningar, ska jag ta o testa någon gång, låter jättegott!

  • allgren 17 maj 2011

    Hej! Tänkte baka dina knäckiga formkakor undrar bara: hur länge ska dem stå i ugnen?

  • Anne Larsson 19 juni 2020

    Hur länge ska kakorna var i ugnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.