Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckiga havrerutor

(17 kommentarer)  
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Lättgjorda smaskiga kakor täckta med choklad som alltid blir lika uppskattade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor bunke och häll i sirapen och det smälta smöret. Rör ihop till en smet.
  3. Fyll en långpanna med smeten (du kan bara bre ut den i mitten för den flyter ut i ugnen) och grädda så mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Hacka under tiden blockchokladen i bitar och strö den över kakan direkt när du tagit den ur ugnen. Dra med en gaffel runt chokladen så täcker den kakan fint. Låt den svalna på plåten innan du skär den i bitar.
  5. Njut!
  6. Variera gärna blockchokladen och använd apelsin-, eller mintsmak eller mörk choklad. :)

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • angelgirl 17 maj 2008

    dom va jättegoda

  • pedalen1965 21 maj 2008

    Riktigt GODA! Toppade med lite lyxig mörk choklad typ jag tror den heter Valherona. Lyxig kaka till kaffet i bersån. :) Slinker ner bra utan berså också! :)

  • Ullis1 26 maj 2008

    Vad kul att det smakade! :) Kakorna blir faktiskt ännu godare när de varit i kylen ca ett dygn. De går också jättebra att frysa nygräddade och kan då tas fram för tining en stund innan fikat. :)

  • Jomari 2 juni 2008

    Detta var ju toppen... så lättbakat och så gott... Maken blev väldigt förtjust... särskilt när de stått i kylen... *ler*

  • Egonlock 10 juni 2008

    Superenkla och supergoda! Populära både bland barn och vuxna. Jag använde marabou mjölkchoklad, nästa gång ska jag testa nåt annat.

  • carina29 12 juni 2008

    Super Favorit!! :) vad mer behövs sägas, än att en plåt räcker inte länge ;)

  • annalevin 15 juni 2008

    Gott!! :) Ett lätt och bra recept Jag tog Marabou mjölkchoklad ovanpå istället, mums fillibaba!

  • Ullis1 16 juni 2008

    Vad kul att fler gillar kakorna! :) Jo, de går ju att variera med olika sorters choklad i all oändlighet och de blir extra smarriga när de stått i kylen! Sambon här hemma är oxå förtjust i dem och jag håller med om att de kan gå åt fort! ;) Tack för kommentarer och röster allihop! :)

  • Molgan 19 juni 2008

    Jag misslyckaes tyvärr med denna kaka. vet inte vad jag gjorde för fel. Får försöka i gen. Tyckte att smaken blev lite konstig efter att den hade stått i kylen, Men som sagt jag ska pröva den igen, för det ser ju så gott ut.

  • soffis76 19 juni 2008

    Kakorna blev riktigt goda och är väldigt populära hemma. Blev skeptisk att smeten skulle smälta ut i hela långpannan med det gjorde den. Tack ;)

  • Egonlock 21 juni 2008

    Nu gjorde jag dom för andra gången. Jag hade ½ dl socker mindre i kakan. Rivet skal från en hel apelsin och saften från nästan en halv blandat med marabou mjölkchoklad som jag hade ovanpå. Det blev om möjligt ännu godare än förra gången.

  • Ullis1 22 juni 2008

    Vad kul att du exprimenterade vidare Egonlock! :) Jag har också testat att göra detta. Det var en fin idé med apelsin i kakan också. Superbra om kakan smakade ändå godare för dig! ;) Det är hur positivt som helst när ett recept inspirerar till vidare utveckling. :)

  • Maripoosa 7 september 2008

    Njaa jag tyckte att det blev sådär. Hade bara mörk blockchoklad hemma och det blev inte så gott. Bättre med ljus tror jag! Havrebotten blev iaf god ;)

  • gottgris 8 november 2008

    God smak, men de blev lite för hårda.

  • Mehukatti 16 maj 2009

    Lättbakade och goda! Mina barn åt dem nästan som godis.

  • karan95 23 december 2013

    Ska man bre smeten på bakplåtspapper?

  • Mimi 20 februari 2018

    Hur stor form ska det vara??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.