- Serverar: 12 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En kaka som smälter i munnen
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner smör och grädde.
- Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ner det i smeten under omrörning.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar
botten, 25-27 cm i diameter. Stick ner äppelklyftorna i smeten.
- Grädda i 200 grader ca 25 minuter tills kakan nästan
är färdig.
- Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm den tills smeten tjocknat. Ta genast kastrullen från värmen.
- Bred glasyren över den knappt färdiga kakan och
grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt.
Publicerat den
28 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar