Långpannekaka. Ljus botten med gyllenbrun lite knäckig kokosglasyr.
Instruktioner
- Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart.
- Botten: Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet.
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
- Grädda i 175 grader ca. 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast. (OBS! ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca. 15 minuter till)
- Glasyr: När botten har gräddas i ca. 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop.
- Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop.
Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över botten (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös.
- Grädda ytterligare i ca. 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg
Publicerat den
25 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Åhhh så god denna blev. Alla på jobbet ville ha receptet. Ändå tror jag att jag kokade knäcksåsen för länge, den blev lite för mörk. Men som sagt den var god iaf. Tack för recpetet.
Busenkel och sååå god!!
Vansinnigt god!!! Kokosen i knäcken gör det hela tämligen oemotståndligt... Någon som har kommit på hur man bäst förvarar dem för att behålla stunsen i knäcken?