Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckpaj med äpplen

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Syrliga äpplen och sött knäcktäcke perfekt harmoni. Under våren går det bra att byta äpplen mot rabarber, cirka 1 liter i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl ,matfett skuret i mindre bitar, socker och kanel gärna i matberedare, tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Låt vila i kylen 25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda skalet i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 200 grader.
  5. Gör fyllningen: Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka någon minut under omrörning.
  6. Blanda ner mandelspånen.
  7. Kärna ur skala och skiva äpplena. Lägg skivorna snyggt i pajskalet och häll över mandelsmeten.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen ungefär 20 minuter.
  9. Severas ljummen med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.