Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäcktårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Servera med lingongrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och bröa formen.
  3. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter.
  4. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna.
  5. Servera med lingongrädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Helvina 15 december 2011

    Den var jättegod, jag fick mycket beröm för den! Men -vi fick ta den från formen med sked, knäcken var helt lös, trots att jag kokade den i drygt 15 minuter. Den var alltså långtifrån klar, trots längre tid än vad du angett.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.