Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaperstekt salt sill med löksås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sill har ätits i Sverige sedan urminnes tider och ansågs väl tidigare som "fattigmat". Numera tycker många att stekt sill är en delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka filéerna samt vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Klappa fast paneringen ordentligt.
  2. Stek filéerna noga tills de fått en mörkbrun och knaprig yta.
  3. Skala och skär rödlöken fint. Fräs den tills den är mjuk, pudra på mjölet och tillsätt gräddmjölken. Smaksätt såsen försiktigt (med tanke på att sillen är salt ).
  4. Servera med ångande nykokt skinnpotatis och inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 19 februari 2012

    Alltid en klassiker och fantastisk god!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.