Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig blåbärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mums, ljuvligt god paj med färska nyplockade blåbär från skogen..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg blåbären i en pajform, pudra över potatismjöl och strösocker, blanda med en sked.
  3. Deg: Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, havregryn, vetegroddar och mandeln. Låt degen svälla ca 10 minuter.
  4. Smula degen över blåbären. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna.
  5. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.