Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig fredagskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här knapriga kycklingbitarna smakar som friterad kyckling men är ugnsstekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta av skinnet på kycklingen. Lägg kycklingdelarna i en grund form. Blanda filmjölk, vitlök och svartpeppar i en skål. Häll filmjölksblandningen över kycklingen och vänd så att alla delar täcks ordentligt av blandningen.
  2. Lägg cornflakesen i en plastpåse, förslut och krossa dem med en kavel tills det blivit fina smulor.
  3. Tillsätt paprikapulver och oregano och skaka plastpåsen tills allt är väl blandat. Lägg cornflakesblandningen på en tallrik. Vänd kycklingdelarna i blandningen tills de är jämnt panerade. Tryck till med fingrarna om det behövs så att paneringen fastnar.
  4. Klä en plåt med aluminiumfolie och spraya folien med olja. Lägg kycklingdelarna på plåten och spreja även dem med oljan. Sätt in i ugnen och ugnsstek cirka 45 minuter tills kycklingen är färdig. Om paneringen börjar mörkna före tillagningstidens slut så täck över plåten med aluminiumfolie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.