Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig kardemummakaka med havregrynstäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en kaka för kardemummaälskaren. Den goda och mjuka kakan döljs under ett läckert och knaprigt täcke av knäckiga havregryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma. Rör ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i äggvispet. Blanda till en smet.
  3. Smöra och bröa en rund bakform, ca 1½ liter. Häll i smeten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
  4. Gör garneringen. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker i det smälta matfettet.
  5. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Strö garneringen över kakan. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter tills garneringen har fått fin färg.
  6. Låt kakan stå ett par minuter. Stjälp upp kakan med garneringen uppåt. Låt den svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mafia 17 oktober 2011

    Den här kakan var jättegod. Alla som ätit den har sagt . " mmmummmms!"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.