Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig mandelkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling som penslas med youghurt blir extra mör. Här är köttet dessutom panerat i mandel och bakat i ugnen. Servera med ris och en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingbrösten på mitten. Häll youghurten i en skål och peppra kraftigt. Lägg ner kycklingen och se till så att den täcks av youghurt. Täck över och kyl 1-4 timmar. Vänd kycklingköttet då och då.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienserna till paneringen i en djup tallrik. Blanda väl.
  3. Ta upp kycklingen ur youghurten. Skaka av överflödig youghurt. Panera kycklingen runt om och tryck till paneringen med fingrarna. Smörj en plåt med matfett. Lägg kycklingen på plåten och strö över resten av paneringen.
  4. Sätt in plåten i ugnen i 30 minuter eller tills kycklingen är färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.