Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig potatistårta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda potatisrätt. Gott till kött eller som ensamrätt med en krispig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt eller smörj en form med lite olivolja. Skala och hacka vitlöken.
  2. Blanda samman vitlök, rosmarin, olja, salt och peppar i en skål. Tvätta potatisen väl och borsta av skalen. Skär dem i tunna skivor. Låt potatisen torka lite och vänd sedan ner dem i ört- och oljeblandningen. Lägg ut potatisskivorna så att de lappar över varandra i en cirkelform på bakplåten. Placera resterande potatisskivor i ett andra lager.
  3. Sätt plåten eller formen i mitten av ugnen. Baka potatisen i ugnen ca 45 minuter eller tills de blivit gyllenbruna och genomgräddade. Lyft upp potatiskakan med hjälp av två stekspadar eller liknande och lägg den på ett serveringsfat. Garnera med rosmarin och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.