Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig rosmarinpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott till stekt kött, grillat kött, korv...

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200 ºC. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar, ca 4 cm tvärs över. Koka i rikligt med vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och skaka potatisen lite i durkslaget så att kanterna rugglas upp lite. Finhacka rosmarinen och blanda med saltflingorna. Häll oljan i en ugnsfast form och värm upp oljan i ungefär 5 minuter. Ta ut formen och lägg försiktigt över potatisarna ner i oljan. Strö över salt, rosmarin och svartpeppar. Ställ in formen i ugnen igen och ugnsstek potatisen i 25-30 minuter. Vänd dem lite då och då så att de blir vackert gyllene och knapriga på alla sidorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.