Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig ugnskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel ugnskyckling som är mycket knaprig och har en utsökt smak. En rätt som passar utmärkt tillsammans med bakad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en braspanna eller ugnsfast form med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Ställ åt sidan.
  2. Dela kycklinglåren från lårfiléerna och pensla kycklingdelarna med olja. Salta och peppra.
  3. Smula kexen och blanda dem med persilja, sesamfrön och paprikapulver i en skål. Blanda väl.
  4. Rulla kycklingbitarna i kexblandningen. Se till så att kycklingen täcks av paneringen. Lägg kycklingen i den ugnsfasta formen eller braspannan.
  5. Ställ in kycklingen i ugnen och stek i 20 minuter. Lägg över aluminiumfolie och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingens sky är genomskinlig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.