En enkel ugnskyckling som är mycket knaprig och har en utsökt smak. En rätt som passar utmärkt tillsammans med bakad potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Täck en braspanna eller ugnsfast form med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Ställ åt sidan.
- Dela kycklinglåren från lårfiléerna och pensla kycklingdelarna med olja. Salta och peppra.
- Smula kexen och blanda dem med persilja, sesamfrön och paprikapulver i en skål. Blanda väl.
- Rulla kycklingbitarna i kexblandningen. Se till så att kycklingen täcks av paneringen. Lägg kycklingen i den ugnsfasta formen eller braspannan.
- Ställ in kycklingen i ugnen och stek i 20 minuter. Lägg över aluminiumfolie och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingens sky är genomskinlig.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar