Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga chokladnötter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Försvinnande, överjordiskt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna ett par minuter i het ugn. Det går nu lätt att gnugga bort skalen. Använd gärna en grov handduk så fasstnar skalen där.
  2. Smält sockret i en stekpanna tills du ar "karamell", flytande ljusbrunt socker. Akta så det inte bränner. Rör ner smöret. Ju mer smör desto mjukare socker. Det blir lätt stenhårt annars.
  3. Blanda nötterna i sockret och häll genast upp på lätt oljad plåt. Bryt isär nötterna och du har nu "sockerkanderade" nötter.
  4. Smält blockchokladen och doppa antingen nötter i chokladen med hålslev eller rör ner nöttern i chokladen.
  5. Häll sedan upp på smörpappersklädd plåt och fös isär nötterna så att de fortfarande ligger en och en. Servera när chokladen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.