Försvinnande, överjordiskt goda.
Instruktioner
- Rosta nötterna ett par minuter i het ugn. Det går nu lätt att gnugga bort skalen. Använd gärna en grov handduk så fasstnar skalen där.
- Smält sockret i en stekpanna tills du ar "karamell", flytande ljusbrunt socker. Akta så det inte bränner.
Rör ner smöret. Ju mer smör desto mjukare socker. Det blir lätt stenhårt annars.
- Blanda nötterna i sockret och häll genast upp på lätt oljad plåt. Bryt isär nötterna och du har nu "sockerkanderade" nötter.
- Smält blockchokladen och doppa antingen nötter i chokladen med hålslev eller rör ner nöttern i chokladen.
- Häll sedan upp på smörpappersklädd plåt och fös isär nötterna så att de fortfarande ligger en och en. Servera när chokladen stelnat.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar