De här små italienska läckerbitarna passar allra bäst om de är varma. Till crostinin är det gott med ett glas rött, t.ex. chianti.
Instruktioner
- Lägg den torkade svampen i riktigt med varmt vatten och låt den dra 1 tim. Krama ur svampen och skär den i bitar. Borsta av champinjonerna med en bit hushållspapper och skär bort den nedre delen av fötterna. Skär champinjonerna i bitar.
- Ansa och skölj salladslöken och skär den i ringar. Skala vitlöksklyftan och skär den i bitar. Ta bort grova stjälkar från persiljan. Ta av bladen från timjan- och mejramkvistarna.
- Lägg karljohansvamp, champinjoner, vitlök och persilja i en mixer och mixa. Hetta upp smör och olivolja i en teflonstekpanna och fräs svampblandningen på medelvärme tills all vätska har avdunstat.
- Häll över sherryn och krydda med salt och peppar. Fortsätt fräsa tills vätskan har kokat bort. Blanda ner mejram och timjan. Lägg upp blandningen i en skål och låt svalna.
- Skär 16 st 1 cm tjocka skivor av baguetten och rosta dem. Lägg på svampblandningen och servera direkt.
Publicerat den
14 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar