Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga fröknäckebitar

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Överraskande enkelt att fixa till dessa godingar. Servera dem som snacks med lite ost och oliver.... eller ät dem som de är, de är så smakrika. Lägg ner i en fin burk och du har en perfekt gå-bort-present. Tips: Har man varmluftsugn kan man köra flera plåtar åt gången, då är det bara öka på mängden ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt. Strö över flingsalt och skär försiktigt till lagom bitar på bredden.
  2. Grädda cirka en timma i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart. Drag över till ett galler och bryt i bitar. Låt svalna ordentligt innan de förvaras en tät burk.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • aastrid 2 augusti 2012

    Är det inget fett i detta recept?

  • annan5 2 augusti 2012

    I mitt recept ingår det 0,5 dl olja, men jag brukar minska ner mängden litegrann. Annars är receptet lika och det blir härligt gott!

  • irrevirre 2 augusti 2012

    Hej, nej det är riktigt! Det skall inte vara något fett alls, det blir knaprigt då:)

  • fialotta88 5 augusti 2012

    Undrar om det är riktigt majsmjöl (det gula) som avses eller är det Majzena?

  • irrevirre 5 augusti 2012

    Majsmjöl skall det vara, inte redning ;) Ofta står det bland glutenfria varor och går under märket Risenta.

  • annan5 9 augusti 2012

    Jag har gjort det med både majsmjöl och Maizena (alltså vanligt Maizenamjöl, inte redningen). Det funkar bra vilket som.

  • sessa79 16 januari 2014

    kanon gott .. enkelt.. kommer göra det många gånger :)

  • monicadanell 5 april 2016

    Grymt gott frö knäcka är beroende framkallade kan jag inte vara uta tack för kanon recept full poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.