Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga grissini med vallmofrön

 
  • Serverar: 64 portioner
Skriv ut

Ett tips är att knåda in 1 msk vallmofrön i hälften av degen och 1 msk sesamfrön i andra hälften av degen och servera med ost och ett glas vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet i en skål och tillsätt salt, olivolja och vallmofrön. Lös upp jästen i 3 dl ljummet vatten, 37ºC, och blanda vattnet med mjölet. Arbeta samman till en klibbig deg med elvispens degkrokar. Täck över degen och låt den jäsa 40 min på varm plats.
  2. Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda 5 min tills degen är smidig, slät och inte längre klibbig. täck över med en handduk och låt jäsa ytterligare 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250ºC. Klä 2 eller 3 plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 4 delar. Forma varje del till en avlång rulle och dela varje rulle i 16 bitar.
  4. Rulla ut varje degbit till en avlång grissini på ett mjölat bakbord och lägg över på plåten. Gör likadant med resten av degen och lägg bröden på plåtarna med 1 cm mellanrum. Täck över med en handduk och låt jäsa 10 min.
  5. Baka grissinin 11-12 min tills de är gyllenbruna. Låt bröden svalna på galler. förvara grissinin i lufttäta påsar eller burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.