Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga havrekakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Förvara gärna degen i frysen, skiva upp direkt från fryst och grädda efter hand. Använd ren havre så blir kakorna glutenfria av bara farten. Välj om du vill göra enkla eller lyxkakor. Lyxkakor - bred nutella eller glass mellan två kakor - doppa ena halvan i smält choklad. Strö över kokos eller hackade nötter och låt chokladen stelna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, havremjöl, majsstärkelse, socker, salt och bakpulver i en bunke. Tärna kallt smör och lägg i en matberedare. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna.
  2. Mixa snabbt ihop till en deg. Forma degen till en tjock rulle, ca 20 cm lång. Linda in i plastfolie. Låt vila i kylen i minst 1 timme. Frys eventuellt in till senare.
  3. Vid gräddning: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skär degrullen i ½ cm tjocka skivor och fördela på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.