Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga julkakor

 
Skriv ut

Låt kakorna vila några dagar innan ni mumsar upp dom

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och kanel gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela det med fingertopparna. Tillsätt sirapen och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 5 bitar. Rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg längderna på plåtar och platta till dem med handen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de har fin färg. Ta ut och skär dem i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.