Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga kycklingvingar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du lyckas bäst med de knapriga kycklingvingarna om du lagar dem i en wok tillsammans med fint kryddade grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj mangoldbladen väl, låt dem rinna av och skär dem i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Spola av sojaböngroddarna och låt dem rinna av. hacka valnötskärnorna. Skala ingefäran och hacka den fint. Skölj och torka av kycklingvingarna och krydda dem med salt och kajennpeppar.
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna och stek kycklingvingarna på medelvärme i oljan 10 minuter tills de är gyllene och knapriga. Vänd dem en gång. Ta upp kycklingvingarna ur wokpannan och håll dem varma. Häll ut all olja utom 1 msk.
  3. Sätt upp värmen och fräs mangold, vitlök, böngroddar, nötter och ingefära under omrörning i den resterande oljan tills mangoldbladen blivit mjuka. Häll över hönsbuljong och apelsinsaft, blanda väl och låt koka upp. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  4. Lägg kycklingvingarna ovanpå grönsakerna. Hacka persiljan och strö den över rätten. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.