Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga timjanskex

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa fantastiskt goda kex passar väldigt bra till ostbrickan. De doftar och smakar av färsk timjan och är perfekta till en krämig färskost, gärna hemmagjord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och salt väl.
  2. Hacka de färska timjanbladen fint och blanda även ner dem. Skär smöret i kuber och arbeta in mjölblandningen till en smulig massa.
  3. Tillsätt oljan och arbeta ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 4 mm, mellan två ark lätt mjölad plastfolie.
  4. Sporra, skär eller ta ut kexen med ett mått och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda ca 10 minuter eller tills kexen fått en gyllene färg. Låt kexen svalna på plåten så att de blir krispiga.
  6. Servera gärna med gorgonzola och päron eller hemmagjord örtost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 28 december 2011

    Vete tusan vad jag gjorde för fel men detta blev bara smulor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.