Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprigt bröd

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jag använder mig av receptet till Pinnbröd, men gör det i ugnen istället & låter det vara inne så pass länge att det blir knaprigt som knäckebröd, med en vag smak av vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna och knåda till en deg, pressa vitlöken i en vitlökspress och blanda in i degen.
  2. Rulla lagom stora bollar av degen och platta därefter ut dem, de ska vara ungefär 1/2 - 1 cm tjocka.
  3. Grädda på galler mitt i ugnen i ca. 10-20 minuter, beroende på hur hårda du vill ha skivorna, kan ta lite längre tid än 15 minuter. Jag själv brukar vilja ha mina brödskivor riktigt knapriga så jag brukar ha dem ganska länge i ugnen, men man måste se till att de inte bränns vid.
  4. Låt svalna ett tag innan du äter dem. För mer smak av vitlök kan man använda fler klyftor, allt är efter egen smak!
  5. Passar jättebra till tex. tomatsoppa! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.