Jag använder mig av receptet till Pinnbröd, men gör det i ugnen istället & låter det vara inne så pass länge att det blir knaprigt som knäckebröd, med en vag smak av vitlök.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna och knåda till en deg, pressa vitlöken i en vitlökspress och blanda in i degen.
- Rulla lagom stora bollar av degen och platta därefter ut dem, de ska vara ungefär 1/2 - 1 cm tjocka.
- Grädda på galler mitt i ugnen i ca. 10-20 minuter, beroende på hur hårda du vill ha skivorna, kan ta lite längre tid än 15 minuter. Jag själv brukar vilja ha mina brödskivor riktigt knapriga så jag brukar ha dem ganska länge i ugnen, men man måste se till att de inte bränns vid.
- Låt svalna ett tag innan du äter dem.
För mer smak av vitlök kan man använda fler klyftor, allt är efter egen smak!
- Passar jättebra till tex. tomatsoppa! :)
Publicerat den
22 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar