Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kneppkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Roligt namn på småkakor. Och ännu en krydda, koriander, som man inte är van att ha i kakor. Spännande. Värt att prova. Dessutom blir det många av 1 sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet, låt det svalna. Blanda samman mjöl, kryddor och hjorthornssalt,
  2. Rör ner matfett, sirap och mjölblandningen i äggsmeten. Arbeta smeten så att den blir jämn.
  3. Lägg med hjälp av två skedar valnötsstora klickar på smorda plåtar. Kakorna flyter ut, så lägg dem glest på plåtarna.
  4. Grädda i ugn vid 175° ca 10 min.
  5. Låt kakorna svalna på galler.

Kommentarer (1)

  • xwomen 16 mars 2009

    Kryddiga, goda kakor, Blev inte 75 stycken ,men jag gjorde de kanske för stora blev ca 65. Lätta att göra, lite sega i konsistensen. Det ser ut som de på bilden flytit ut mer än de jag gjorde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.