Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knickerbocker Glory

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt maffig, färgsprakande efterrätt med mycket glass och frukt varvat i höga glas. Namnet har den fått efter en holländsk kolonisatör från New Amsterdam.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör hallonen i en matberedare tills det blir en puré. Tillsätt florsocker och vatten så att purén blir lagom tjock.
  2. Häll frukten i en sil och låt den rinna av. Vispa grädden och hacka nötterna ganska fint.
  3. Lägg en skopa vaniljglass i varje glas. Fortsätt med en sked frukt, några skedar hallonsås och en skopa jordgubbsglass. Lägg på mer frukt och hallonsås och en skopa ananasglass. Avsluta med resten av frukten och hallonsåsen.
  4. Lägg en klick vispad grädde på toppen av glassen och frukten. Strö över hackade nötter och sätt dit ett rött cocktailbär. Servera genast.
  5. Det tar en liten stund att lägga upp glassen och dekorera den så det bästa är om du förbereder så mycket som möjligt. Gör iordning hallonsåsen, vispa grädden, hacka nötterna och låt frukten rinna av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.