En härligt maffig, färgsprakande efterrätt med mycket glass och frukt varvat i höga glas. Namnet har den fått efter en holländsk kolonisatör från New Amsterdam.
Instruktioner
- Kör hallonen i en matberedare tills det blir en puré. Tillsätt florsocker och vatten så att purén blir lagom tjock.
- Häll frukten i en sil och låt den rinna av. Vispa grädden och hacka nötterna ganska fint.
- Lägg en skopa vaniljglass i varje glas. Fortsätt med en sked frukt, några skedar hallonsås och en skopa jordgubbsglass. Lägg på mer frukt och hallonsås och en skopa ananasglass. Avsluta med resten av frukten och hallonsåsen.
- Lägg en klick vispad grädde på toppen av glassen och frukten. Strö över hackade nötter och sätt dit ett rött cocktailbär. Servera genast.
- Det tar en liten stund att lägga upp glassen och dekorera den så det bästa är om du förbereder så mycket som möjligt. Gör iordning hallonsåsen, vispa grädden, hacka nötterna och låt frukten rinna av.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar