Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I stället för trad. jansson till påsk eller en vanlig vardag. Gott är det i alla fall. (jag gör min utan paprika då jag inte tål det)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen och skär den i längder som när man gör trad. jansson.
  2. Bryn köttfärs och hackad lök tills färsen är genomstekt, blanda ner svampen och ev paprikan och kryddorna låt fräsa en stund.
  3. Blanda grädde, cremefraiché, senap och soya i en skål och häll i detta i köttfärsen och låt koka upp.
  4. Lägg potatisen i botten på en eldfast form häll över köttfärsröran
  5. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 1 timme, strö ev lite ost över i slutet av gräddnings tiden.
  6. Servera en god grönsallad till, smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (47)

  • Bappi 25 mars 2008

    Detta var en höjdare som kommer att bli en stadig gäst i mitt kök, både som vardag som till fest :-)

  • camillaf14 3 april 2008

    Verkligen gott! Tyvärr blev min lite för "knaprig" på ytan :-) men bättre lycka nästa gång! För fler gånger blir det absolut.

  • kerstinwiklund 14 april 2008

    Detta var det godaste recept på köttfärsjanson som jag någonsin ätit!! Suuupergott!

  • SEAbjrpn 6 maj 2008

    Den är verkligen god tack för receptet Kram/SEA

  • gottgris 6 juni 2008

    Enkel o jättegod.

  • Lena 19 augusti 2008

    mmmm bara så himla gott mvh Lena

  • farmoringer 28 september 2008

    Så supergott det här var. Använde varken champinjoner eller paprika och jag tog älgfärs istället. Kryddade med lite aromat också..Ja, full pott från mig och gubben..

  • Mikkos40 9 november 2008

    Mumms,mumms,den rätt föll hela familjen i smaken,kommer garanterat att göras flera gånger. Tack för receptet.

  • jessica-j 20 november 2008

    oj oj oj va gott detta var.. ska verkligen göra detta fler gånger...

  • LEDIVO 23 november 2008

    Mycket gott och lätt att laga - Du fick betyg 5 och jag kommer att göra rätten fler gånger. Jag ändrade två detaljer. Istället för att lägga köttfärsröran på potatisen varvade jag potatis med röran och jag ersatte 2 dl av vispgrädden med grädde av lättare variant.

  • Forsen 4 januari 2009

    Gott! Gillades av hela familjen och var lika gott nästa dag i matlådan, så full pott från oss!

  • bjuranna 6 januari 2009

    Mycket gott! Nästa gång ska varva potatis och kötfärssås så tror jag potatisen blir klar lite fortare. Nu hade jag den inne i ugnen 90 min och det är lååång tid när man är hungrig ;)

  • Maria_g 30 januari 2009

    Mycket god 'låda' Hela familjen tackar! Var dessutom himmelskt god dagen därpå.

  • LaJefa 9 februari 2009

    Denna måste jag helt klart testa..alla ingredienser tilltalar mig. Återkommer efter att jag har testat...men det kan tyvärr ta lite tid för där finns ju många recept som "verkar" så goooda...men som sagt detta kommer jag att testa. Ha en bra dag! Mvh LaJefa/Tina

  • lyckekvinnan 22 mars 2009

    Mycket gott och väldigt bra att ta med som matlåda till jobbet,

  • anja39 6 april 2009

    detta är bara såååå gott....min man blev helt tokig i din frestelse...har gjort den 2 ggr på en vecka...en själv klart favvorit här hemma...manen tackar för receptet och jag med....5 från oss. kram

  • wallan65 15 april 2009

    så fantastiskt god! Den här maträtten kommer att ätas flera gånger hemma hos oss!!! Och som sagt, den var nästan ännu godare dagen efter.

  • loppan35 15 maj 2009

    detta hade jag till middag igår och jag säger bara *WOOOOW* vad gott det var. kommer att bli fler gånger här hemma *L*

  • katarina2235 27 maj 2009

    supergod middag!! Detta ska vi göra flera gånger. 4+++

  • akila 4 juni 2009

    Gjorde denna rätt ikväll och det blev succe krämig och god ett extra plus att den var så lätt att göra

  • lena4 17 juni 2009

    Jättegod tycker vi att det här va. Kommer jag att göra fler gånger. Betyg 5 från oss. Min sambo, en 19 årig dotter håller med. Lena

  • Dansmyran 10 juli 2009

    Ååååå den var farligt god. Verkligen vad namnet säger... En frestelse :-D

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Ja frestelser ja, tänk att hitta en UTAN anjovis, TACK TACK TACK, 5p, Lennart.

  • heskriv 5 september 2009

    Detta låter helt klart som en vinnare. Ska prova den när "barnen" (40-årsåldern) kommer hem nästa gång. Får för mig att jag kanske ska ta kryddan Piffy istället för saltet. Tror att det kanske kan höja rätten till 5+

  • monicadanell 19 september 2009

    Super gott min man åt jätte mycket det betyder att det var gott han gillar inte kryddig mat längtar tills nästa gång tussen tack för receptet monica

  • monicadanell 19 september 2009

    glömde 5 an förlåt monica

  • Millan777 6 oktober 2009

    Ett gott recept, tack. Nästa gång ska jag ta mer soya och dijon bara, så tror jag att det blir ännu godare.

  • fiint11 14 oktober 2009

    verkligen Gott =)

  • chrisq 19 november 2009

    jättegott tack för receptet kram

  • lena4 20 december 2009

    Jättegott, men nästa gång ska jag tillsätta mer kryddor, va nog lite snål me dom.

  • Wombat04 10 april 2010

    Otroligt gott! Jag blev så glad, för jag har en rejäl släng av matleda för tillfället och ingenting har smakat mig på allvar. Det här blev en mycket positiv överraskning. Jag uteslöt champinjonerna, inte för att jag inte tycker om svamp (jag älskar det) men tyckte jag skulle pröva utan. Ökade också kryddmängderna lite men kunde nog ha öst på litet till. Mycket fyllig och rik smak och paprikan var perfekt i. Översta potatislagret blev gott och knaprigt med osten ovanpå. Det blir definitivt fler gånger!!! Tack för ett superbt recept!

  • Cindroses 23 maj 2010

    Väldigt gott! Det här kommer jag att göra många gånger.

  • bettan1262 17 augusti 2010

    Verkligen som namnet säger-en frestelse.Fantastiskt gott.Blir en av mina favoriter.Enkelt och välsmakande.TACK för detta recept.

  • Mammzan 23 augusti 2010

    Men så gott, gjorde dubbelsats i stora braspannan och tur var nog det. Äldste sonen, maken och jag vi åt så vi hamna nästan i matkoma.

  • essa7 21 september 2010

    Kommer bli en av favoriterna här hemma i alla fall!

  • Gul13 28 september 2010

    Tackar för ett jättegott recept. Full poäng.

  • Doggeliten 9 november 2010

    Ett toppen recept som passar både till vardag som fest..

  • ros 19 januari 2011

    Tack snälla för att du delade med dig av detta goda recept Ha det så gött! Mvh Ros

  • 7201 1 februari 2011

    SUCCÈ blev det ikväll när denna underbara rätt serverades. Min sambo åt 3 stora portioner....sonen 2 st. och jag en stor. Serverade fetaost,kalamata oliver,majs,strimlade morötter och stekta champinjoner till. Gratinerade gratängen med Tex Mex ost. Toppbetyg för denna rätt....

  • Annlis 17 februari 2011

    Hej! Tack för ett gott recept, kommer att göras flera gånger men kommer att använda lite mer kryddor i. :) Mvh Anna

  • cinaehn 15 april 2011

    Tack för ett jättegott recept ! Även äldsta dottern som inte tycker om köttfärs gav tummen upp =) Hade i lite vitlök och det passade mycket bra tycker jag. Cina

  • pihal 18 maj 2011

    Tack för ditt recept. Tyvärr så är jag inte lika entusiastisk över receptet som alla andra. Med tanke på alla positiva kommentarer så hade jag nog förväntat mig något godare. 3 stjärnor från mig och min familj. Mvh pia

  • carron66 26 januari 2012

    Toppenbetyg från oss! Fick be gossen, 14 år, att spara lite till pappa som kommer sent ikväll!

  • Tinjep 6 juni 2012

    Gott!

  • rosatalo 22 december 2012

    Helt OK, kommer att göra fler gånger men det går nog lika bra att bara skiva potatisen tunnt. Det syns ändå inte under färsen att den är skuren i stickor, lite överambitiöst.

  • essa7 10 februari 2014

    Lika god varje gång tycker hela familjen var av 3 tonårstjejer :)

  • http://politiskrealist.hyperphp.com/kulturberikare.html 21 november 2022

    Detta är klart den godaste "jansson" jag lagat. Tack för ett mycket bra recept! Sussie http://politiskrealist.hyperphp.com/kulturberikare.html

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.