Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köksmästarens festgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fläskfilé med currydoftande bananer, äpple och hollandaise.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor. Stek dem i en dryg minut på varje sida. Krydda. Lägg över dem i en ugnssäker form. Slå skyn över. Skala läk och äpple. Skär dem i tärningar. Klipp baconet i bitar, stek det i pannan tillsammans med lök och äppeltärningar. Salta och strö på curry. Fördela det över filéerna. Skala bananerna, skär dem tvärs över och klyv dem i 4 delar. Stek dem lätt i lite matfett. Dofta över curry. Lägg över dem i formen. Bred hollandaisen över. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter. Servera med exempelvis kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.