Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbär och litchi i kokosrom med lakritsglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Litchifrukt blandas med vanliga körsbär. Litchi har en söt och mycket aromatisk smak. Frukten härstammar från Kina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker och vatten. Tillsätt kokosrom. Lägg i litchi och körsbär. Låt ligga och dra i lagen cirka en timme.
  2. Glass: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader tills den börjar tjockna. Häll upp smeten i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat. Sila smeten och kör i glassmaskin.
  4. Rippla och varva glassen i en bunke med lakritssåsen. Ställ glassen i frysen minst en timme.
  5. "Kula" upp glassen och servera desserten i djupa tallrikar eller portionsskålar tillsammans med körsbären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.