Litchifrukt blandas med vanliga körsbär. Litchi har en söt och mycket aromatisk smak. Frukten härstammar från Kina.
Instruktioner
- Koka upp socker och vatten. Tillsätt kokosrom. Lägg i litchi och körsbär. Låt ligga och dra i lagen cirka en timme.
- Glass: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader tills den börjar tjockna. Häll upp smeten i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat. Sila smeten och kör i glassmaskin.
- Rippla och varva glassen i en bunke med lakritssåsen. Ställ glassen i frysen minst en timme.
- "Kula" upp glassen och servera desserten i djupa tallrikar eller portionsskålar tillsammans med körsbären.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar