Lyxig och saftig kaka med körsbär som är så gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Rör smör, hälften av florsockret och vaniljsocker smidigt.
- Separera äggulor och -vitor. Vispa äggulor och resterade florsocker pösigt. Rör ner i smörblandningen.
- Skölj citronen väl. Riv skalet fint och pressa juicen.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i smeten tillsammans med citron-skal och -juice.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner i smeten och blanda väl.
- Bre ut smeten i formen. Dutta över körs-bären (de sjunker ner i ugnen). Grädda i ugnen ca 35 min till fin färg.
- Låt kakan svalna. Ta den ur formen och sikta över florsocker. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar