Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärscurd

 
Skriv ut

En supergod curd som t.ex. passar till ostbricka eller smörgås eller som present

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Passera bären genom en sil. Låt svalna.
  2. Diska en burk och sätt den i ugnen på 100° C.
  3. Vispa ihop äggen i en skål och vispa i bärmoset, sedan socker och smör. Placera skålen i sjudande vattenbad och vispa med elvisp i ca 30 minuter, tills det tjocknar.
  4. Häll upp i burken och förslut.
  5. Jag lät kärnorna vara kvar i bären under kokningen och plockade bort dem vid passeringen, men det går säkert lika bra att kärna ur innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.