Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsfromage

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här fromagen gör succé till desserten! Vill du göra fromagen lite mer barnvänlig kan du ersätta likören med koncentrerad körsbärssaft, men då får du prova dig fram vad gäller smaken eftersom olika saftsorter/-märken är olika starka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta fram 6 st portionsskålar så att du har dem redo. Vrid ur gelatinbladen och smält dem över vattenbad. Tillsätt likören så att gelatinet svalnar lite.
  2. Vispa grädden till fast konsistens. Blanda Kesellan med sockret och likör-/gelatinblandningen.
  3. När det börjar att stelna vänder du ner grädden och portionerar upp fromagen i portionsskålarna och ställer dem kallt så att fromagen får stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.