Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mycket gott i denna kaka: cocktailkörsbär, russin, mandel och körsbärsvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker pösigt.
  2. Rör ner äggen ett i sänder.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten.
  4. Häll 2/3 av smeten i en smord och mjölad form.
  5. Låt cocktailkörsbären rinna av. Fördela körsbär och russin över kaksmeten. Stänk över körsbärsvinet.
  6. Häll över resten av smeten, den behöver inte helt täcka fyllningen.
  7. Strö på hackad mandel.
  8. Grädda kakan i ugn vid 200° ca 40 min eller tills den verkar genomgräddad och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.