Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskompott

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Smakrik. Passar till gröt, yoghurt eller toast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka ca 30 g nötter (t.ex valnötter, pistaschnötter eller mandel). Kärna ur ca 2 liter körsbär med en kärnurtagare. Skala och tärna 2 äpplen smått.
  2. Koka upp körsbär, äpplen, fröna från en urskrapad vaniljstång, ca 1½ dl syltsocker, ½ tsk kanel och ½ tsk kardemumma.
  3. Småkoka ca 20 minuter.
  4. Rör ner nötterna.
  5. Häll upp i rengjorda burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.