Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annan pärla från Allers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten, rödvin, citronsaft, rom och socker och koka lagen 5 minuter. Lägg i bären och koka dem mjuka, 10-15 minuter. Ta upp bären med hålslev och lägg dem i en skål.
  2. Koka ihop lagen och smaksätt med mer socker och citronsaft om det behövs. Red av med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Rör ned bären i lagen och häll upp i en skål för att svalna.
  3. Servera kompotten med en klick grädde, crème fraîche eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.