Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk kräm som får extra smak av körsbärsvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär de urkärnade körsbären i halvor eller kvartar om de är stora. Blanda dem i en kastrull med vin, socker, citronskal och kanel. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter.
  2. Blanda ut majsstärkelsen i citronsaften och rör ner det i den varma krämen. Koka upp krämen under omrörning och häll upp den i en skål att kallna. Ta upp kanelstången.
  3. Servera krämen kall med lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.