Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsmuffens med brandy

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffins med körsbär och brandy. Absolut något att bjuda på till midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
  2. Rör smör och socker luftigt i en separat stor skål och rör därefter ner det uppvispade ägget. Slå på mjölk och Cherry brandy, tillsätt hackade körsbär och rör försiktigt samman.
  3. Tillsätt körsbärsblandningen till de torra ingredienserna och rör tills smeten är precis blandad. Rör inte för länge — det får gärna finnas lite klumpar i smeten.
  4. Fördela muffinssmeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda i 200° varm ugn i 20-25 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och blivit gyllenbruna Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.