Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsmuffins med spröd marängglasyr

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Körsbärslikören ger de här muffinsen en härlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera ut 18 muffinsformar gärna i muffinsplåt.
  2. Vispa samman alla ingredienser till muffinsen i en skål med elvisp till en jämn smet. Skeda smeten i formarna och grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Låt sedan muffinsen svalna helt på galler.
  3. Glasyren: Vispa med elvisp florsocker, smör och salt i en skål till en jämn smet. Tillsätt några droppar karamellfärg och vispa väl tills allt blivit rosa. Lägg marängerna i en liten plastpåse och knyt igen och krossa dem lätt med en brödkavel. Rör försiktigt ner marängkrosset i glasyren. Bred glsar på de svala muffinsen och garnera med ett körsbär.
  4. Förvar utan glsyr i lufttät burk i upp till 3 dagar eller i frys i upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.