Körsbärslikören ger de här muffinsen en härlig smak.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Placera ut 18 muffinsformar gärna i muffinsplåt.
- Vispa samman alla ingredienser till muffinsen i en skål med elvisp till en jämn smet. Skeda smeten i formarna och grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Låt sedan muffinsen svalna helt på galler.
- Glasyren: Vispa med elvisp florsocker, smör och salt i en skål till en jämn smet. Tillsätt några droppar karamellfärg och vispa väl tills allt blivit rosa. Lägg marängerna i en liten plastpåse och knyt igen och krossa dem lätt med en brödkavel. Rör försiktigt ner marängkrosset i glasyren. Bred glsar på de svala muffinsen och garnera med ett körsbär.
- Förvar utan glsyr i lufttät burk i upp till 3 dagar eller i frys i upp till 3 månader.
Publicerat den
15 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar