Munkar med körsbärsfyllning.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken och värm blandningen till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig.
- Blanda ner socker, salt och ägg i degvätskan. Tillsätt så mycket av mjölet att degen blir fast och smidig. Spara resten till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Forma degen till en längd och dela den i 15 bitar. Rulla degbitarna till runda bullar och platta till dem något. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Hetta upp oljan i en vid kastrull till 180 grader. Kontrollera temperaturen med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd. När brödet glir gyllene efter ca 1 minut är temperaturen rätt.
- Lägg försiktigt ner munkarna i oljan, några i taget, och fritera dem 3-4 minuter. Ta upp munkarna med en hålslev och låt dem rinna av på flera lager hushållspapper.
- Rulla munkarna i strösocker, skaka av ev överflöd. Spritsa in körsbärssylt i munkarna med hjälp av en sprits.
Publicerat den
31 juli 2008
Skriv kommentar