Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsmunkar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Munkar med körsbärsfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken och värm blandningen till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig.
  2. Blanda ner socker, salt och ägg i degvätskan. Tillsätt så mycket av mjölet att degen blir fast och smidig. Spara resten till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Forma degen till en längd och dela den i 15 bitar. Rulla degbitarna till runda bullar och platta till dem något. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Hetta upp oljan i en vid kastrull till 180 grader. Kontrollera temperaturen med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd. När brödet glir gyllene efter ca 1 minut är temperaturen rätt.
  5. Lägg försiktigt ner munkarna i oljan, några i taget, och fritera dem 3-4 minuter. Ta upp munkarna med en hålslev och låt dem rinna av på flera lager hushållspapper.
  6. Rulla munkarna i strösocker, skaka av ev överflöd. Spritsa in körsbärssylt i munkarna med hjälp av en sprits.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.