Instruktioner
Vispa rumstempererat margarin och socker.
Tillsätt äggen medan du vispar väl.
Blanda vetemjöl och bakpulver skilt för sig.
Vänd ner mjölblandningen i smeten, men rör om så lite som möjligt.
Fäst en bit bakplåtspapper mellan kant och botten i en form med löstagbar botten.
Klappa ut degen med lite mjöl över botten och kanter.
Ställ formen i kylen.
Låt den inlagda frukten rinna av och skär den i skivor.
Mät upp citronsaft och aprikoslag i en kastrull.
Koka körsbären i blandningen tills de har sugit upp all vätska.
Rör ihop kvarg, gräddfil, grädde, ägg, socker, potatismjöl, vanillinsocker och bittermandelolja.
Lägg i körsbären när de kallnat.
Bred ut skivor av persikor och aprikoser på tårtbottnen.
Häll kvargfyllningen på.
Grädda på nedre falsen i 175 grader varm ugn ca 45 minuter.
Låt pajen kallna i formen innan du lösgör den.
Serveras kall.
Dekorera med citronmelissblad.