Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärspaj med kvarg

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Färgglädje i baket. En god påskpaj.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa rumstempererat margarin och socker. Tillsätt äggen medan du vispar väl. Blanda vetemjöl och bakpulver skilt för sig. Vänd ner mjölblandningen i smeten, men rör om så lite som möjligt. Fäst en bit bakplåtspapper mellan kant och botten i en form med löstagbar botten. Klappa ut degen med lite mjöl över botten och kanter. Ställ formen i kylen. Låt den inlagda frukten rinna av och skär den i skivor. Mät upp citronsaft och aprikoslag i en kastrull. Koka körsbären i blandningen tills de har sugit upp all vätska. Rör ihop kvarg, gräddfil, grädde, ägg, socker, potatismjöl, vanillinsocker och bittermandelolja. Lägg i körsbären när de kallnat. Bred ut skivor av persikor och aprikoser på tårtbottnen. Häll kvargfyllningen på. Grädda på nedre falsen i 175 grader varm ugn ca 45 minuter. Låt pajen kallna i formen innan du lösgör den. Serveras kall. Dekorera med citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.