Instruktioner
Sikta ner mjölet och kanelen i en skål. Tillsätt smöret, skuret i små bitar, och finfördela det med fingertopparna. Tillsätt sockret och så mycket vatten att degen blir fast. Svep in i plastfolie och låt vila i 30 minuter.
Kavla ut degen på mjölat underlag och klä en 23 x 2,5 cm djup pajform med löstagbar botten. Skär bort överflödig pajdeg runt kanten.
Förgrädda i 200°C i ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och sänk temperaturen till 175°C.
Fyllning: Vispa samman äggen och sockret. Hetta upp chokladen och grädden i en liten tjockbottnad kastrull tills chokladen har smält. Häll över äggblandningen under ständig omrörning.
Kärna ur körsbären eller skölj de konserverade körsbären noga. Fördela dem över pajdegens botten. Häll chokladblandningen över körsbären.
Grädda i ugnen i ca 45 minuter tills chokladkrämen har stelnat. Strö kanel över och servera varm, dekorerad med extra körsbär om så önskas.
God. Men den var lite väl söt. Ska försöka med ännu mindre socker nästa gång.
Vilken god paj tog lite mindre socker en 5 från mej monica
Lite omständlig att göra, men oj så god ! ! Jag tog med en del till släktforskningens kaffepaus idag. Receptet efterfrågades genast. Den är fantastiskt god och väl värd lite tid att baka !