Körsbär med två sorters chokladmousse serverade i små likörglas eller liknande blir som en chokladbit till kaffet. Glasen bör rymma 4-5 msk.
Instruktioner
- Mörk chokladmousse:
Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Blanda ned kallt kaffe. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ned chokladen och därefter kesellan i äggvispet. Vispa grädden och vänd ned den i smeten. Ställ moussen kallt.
- Vit chokladmousse:
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda med kesella. Vispa grädden och vänd ned den. Ställ moussen i kylen.
- Körsbär:
Dela körsbären om de är stora. Blanda dem med körsbärslikör i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ut maizena i litet kallt vatten och vispa ned det. Koka upp och låt krämen svalna.
- Lägg små klickar körsbärskräm i botten av glaset och sedan mörk chokladmousse. Toppa med vit chokladmousse och ställ glasen kallt. Garnera ev med körsbär strax före servering.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar