Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärspraliner i glas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Körsbär med två sorters chokladmousse serverade i små likörglas eller liknande blir som en chokladbit till kaffet. Glasen bör rymma 4-5 msk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mörk chokladmousse: Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Blanda ned kallt kaffe. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ned chokladen och därefter kesellan i äggvispet. Vispa grädden och vänd ned den i smeten. Ställ moussen kallt.
  2. Vit chokladmousse: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda med kesella. Vispa grädden och vänd ned den. Ställ moussen i kylen.
  3. Körsbär: Dela körsbären om de är stora. Blanda dem med körsbärslikör i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ut maizena i litet kallt vatten och vispa ned det. Koka upp och låt krämen svalna.
  4. Lägg små klickar körsbärskräm i botten av glaset och sedan mörk chokladmousse. Toppa med vit chokladmousse och ställ glasen kallt. Garnera ev med körsbär strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.