Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-24 portioner
Skriv ut

Den sega chokladbottnen kompletterar körsbärsmoussen och gör att kakan smakar ljuvligt. Uppskurna i små bitar är kakorna perfekta som petit fourer efter maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att dela mandelmassan i mindre bitar. Arbeta ihop mandelmassa, kakao och äggulor, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Kör till en jämn smet.
  2. Klä en liten form, ca 20x30 cm, med bakpapper. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna helt.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Häll körsbärssåsen i en kastrull och värm den tills den är ljummen.
  4. Krama ur och rör ner gelatinbladen i såsen. Tillsätt citronsaften. Häll över vätskan i en skål och låt den svalna och bli lite simmig.
  5. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Vispa grädden i en separat skål. Rör försiktigt ner den avsvalnade körsbärssåsen i grädden. Blanda till sist ner äggvitevispet.
  6. Häll smeten över den avsvalnade kakbottnen och ställ den sedan i kylen, ca 2 timmar, eller tills moussen blivit fast. Ta fram och skär i bitar innan kakan serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 5 april 2010

    Ganska lätta att göra och passade både oss och våra gäster bra i smaken! /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.