Den sega chokladbottnen kompletterar körsbärsmoussen och gör att kakan smakar ljuvligt. Uppskurna i små bitar är kakorna perfekta som petit fourer efter maten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att dela mandelmassan i mindre bitar. Arbeta ihop mandelmassa, kakao och äggulor, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Kör till en jämn smet.
- Klä en liten form, ca 20x30 cm, med bakpapper. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna helt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Häll körsbärssåsen i en kastrull och värm den tills den är ljummen.
- Krama ur och rör ner gelatinbladen i såsen. Tillsätt citronsaften. Häll över vätskan i en skål och låt den svalna och bli lite simmig.
- Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Vispa grädden i en separat skål. Rör försiktigt ner den avsvalnade körsbärssåsen i grädden. Blanda till sist ner äggvitevispet.
- Häll smeten över den avsvalnade kakbottnen och ställ den sedan i kylen, ca 2 timmar, eller tills moussen blivit fast. Ta fram och skär i bitar innan kakan serveras.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ganska lätta att göra och passade både oss och våra gäster bra i smaken! /Marie