Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärssylt med hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Sylt är kul att göra och kul att skryta med när man får gäster ;) Jag brukar ha sylten till ostbrickan, eller på mackan tillsammans med jordnötssmör, mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur körsbären och ta till vara på en del av kärnorna. Krossa dem och bind in dem i lite gasväv. (De är rika på pektin och ska koka med).
  2. Koka socker, bär, kärnor och vatten med kryddor i cirka 15 minuter. Lyft av från spisen och tillsätt citronsyra och pektin.
  3. Slå allt i väl rengjorda burkar av glas (varma), och ställ burken upp och ner så att all luft trängs ut. Ställ svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.