Ska göra denna till midsommar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Låt kakan kallna. Stjälp upp den och dela kakan i 2 bottnar.
- Lägg nedersta delen på ett fat. Blanda kirsch, vatten och Hermesetas Lättströ. Fördela blandningen på tårtbottnen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden och vänd ned gelatinet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i gräddblandningen. Lägg körsbär på bottnen (spar några till garnering).
- Fördela 1/3 av gräddblandningen ovanpå körsbären. Lägg på översta tårtbotten och täck hela tårtan med gräddblandningen.
- Garnera med choklad och körsbär.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar