Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött fondue med goda såser Kött fondue med goda såser
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart gott och dessutom trevligt att sitta länge och njuta runt bordet. Marinera kött och blanda såser dagen innan, det vinner både du och rätten på! Nu får varje gäst trä kött på sitt foduespett och tillaga i buljongen. Naturligtvis kan man välja att bara ha ett slags kött. Då är det bara att dubbla fläsk- eller oxfilén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan: Putsa köttet och skär det i ganska långa tunna bitar, eller kuber. Blanda marinaden och låt köttet dra över natten. Blanda såser!
  2. Vid serveringen: Tag upp köttet och lägg i i två skålar att ställa på bordet. Koka upp buljongen med alla ingredienserna i fonduegrytan. Låt puttra under lock 10 minuter. Ställ grytan över fonduställningen och tänd veken.
  3. Servera med en stor blandad sallad, potatiskroketter och 4-5 olika såser t.ex. några från underrubriken "såser".
  4. Tips! Välj kalla såser i olika smakriktningar, t.ex: mango chutneysås, het chilisås, ananassås, rosa sås, currysås med fruktsmak, vitlöksås, bearnaisesås...

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • thetan 8 januari 2009

    500 kg kött, rött vun, vittlök? Inte svårt att lista ut vad som menas, men kanske andra fel smugit in som inte går att se?

  • K_arolin 29 juli 2009

    Tips: När vi gör fondue brukar vi lägga upp kött i små skålar, en till var gäst.. Så håller sig det råa köttet där i och inte på tallriken ihop med sallad, såser och potatis.. Känns fräschare.. // K

  • irrevirre 30 juli 2009

    Med tanke på nedanstående kommentar: Jag har kanske förklarat dåligt i receptet men jag menar, liksom nedanstående påpekar, INGET rått kött på tallriken du skall äta på. Min tanke är att man sätter fast köttet på på spettet direkt i skålen, därefter ner i grytan (ingen mellanlandning på tallriken alltså) Smaklig spis:-) / IrreVirre

  • webba 29 december 2009

    Låter verkligen gott, kanske borde testas på nyårsafton?! :-)

  • HaltFingal 3 oktober 2010

    Detta verkar ju helt magnifikt! Skall prövas vid rätt tillfälle!

  • recepttorka 21 januari 2011

    Supergott, tack för ett bra recept :) En klar 5:a från oss. Kram Mia.

  • kkmman 6 mars 2011

    Äntligen ett fonduerecept som faller hela familjen i smaken!Tusen tack för förslaget på all goda såser till!

  • strimma21 8 januari 2012

    Verkligen ett toppenrecept på fondue! Väldigt smakrikt, och tillbehören kan ju varieras i det oändliga! Som upplagt för en supertrevlig kväll med vännerna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.